یار
یار
poster cv1 1

رزومه چیست؟ چگونه بسازیم؟ آموزش رزومه نویسی در5دقیقه به کمک بانک اطلاعات مشاغل یار

رزومه یعنی مجموعه ای از مهارتها و توانمندی ها واستعدادهای شما برای معرفی به کارفرما با قلم ونوشتار مخصوص که هم اغراق درآن نباشد ودرعین حال اعتمادبه نفس شما را بالا ببرد وکارفرما را برای همکاری وجذب شما ترغیب نماید

یک رزومه خوب می تواند مقدار قابل توجهی از مسیر کاریابی شما را هموارنماید واثر مستقیمی بر کارفرمای شما بگذارد

بخشهای اصلی رزومه عبارتنداز

1- بیو گرافی یا معرفی نامه شناسنامه ای شما

2- توانمندی ها ومهارتها

3- سابقه کار

4- نمونه فعالیتهای شما

5- پیشنهادات وخلاقیتهای شما برای بهره وری

6- مقدارکارمزدمدنظر شما برای کارها

نکات  مهم واثرگذار اما فرعی درتدوین رزومه

1- فونت قلم ها در عناوین وزیرمجموعه ها

2- انتخاب عکس مناسب ازخود که بشاش ومتبسم

3- رنگ زمینه رزومه

4- مقدارنوشته ها که نه کم باشدونه زیاد

 

 

اما کمی عملی تر وارد رزومه نویسی میشویم

چه چیز هایی را در رزومه کاری بنویسیم؟

این خیلی مهم است که بدانیم چه مطالبی را در فرم رزومه خود باید بنویسیم و رزومه کاری خود را با اطلاعات اضافی و کم ارزش پر نکنیم. برای این کار باید بدانیم که چیزهایی مطلوب کارفرما است و آن دسته از مهارت ها و توانایی ها را در نمونه رزومه کاری خود بنویسیم. برای این کار می توانید از آگهی استخدامی شرکت مذکور کمک بگیرید و آن مهارت ها و توانایی هایی که شرکت استخدام کننده در آگهی درخواست کرده را (در صورت دارا بودن آن مهارت ها) در نمونه رزومه خود برجسته تر کنید.

دقت کنید یک رزومه طولانی عامل موفقیت شغلی نخواهد بود. هنر شما در رزومه نویسی باید در هم تنیدن اطلاعات و ساخت یک رزومه خلاصه و کاملاً مفید و کاربردی باشد. رزومه کاربردی یعنی این که رزومه کاری شما باید کاملاً مشخص کند که شما چه باری را از دوش کارفرما و شرکت برخواهید داشت و چه آورده ای برای رزومه شرکت او خواهید داشت. لزومی ندارد رزومه را با جملاتی هم چون علاقه مند به یادگیری و پیشرفت در کار و دارای پشت کارو اراده ی استوار استفاده کنید!

مهارت ها و توانایی های خود را به صورت کاملاً کمی برای کارفرما شرح دهید. برای این کار می توانید از نمودار هایی برای نمایش درصد تسلط خود استفاده کنید. در ضمن یک خلاصه رزومه حرفه ای بنویسید.

3. چطور یک رزومه خوب بسازیم؟

بعد از ساخت نسخه اولیه رزومه برای حرفه ای تر شدن نمونه رزومه باید آن را بارها ویرایش کنید و همین طور تمامی خطاهای نوشتاری و گرامری خود را اصلاح کنید. وقتی انتخاب کلمات و جمله بندی تان خیلی آماتور و غیر حرفه ای باشد قطعاً ذهنیت کارفرما از شخصیت شما خراب خواهد شد و هرگز شانس مصاحبه کاری را به دست نخواهید آورد.

4. از رزومه های آماده الگو بگیرید.

بهترین کار قبل از شروع به رزومه نویسی، مشاهده برخی از نمونه رزومه ها و رزومه های آماده است. می توانید در صفحه ی رزومه های برتر سایت، رزومه های آماده مشاغل مختلف را مشاهده نمایید.

5. چه زمانی باید و کی نباید اهداف خود را در رزومه بنویسید؟

شما باید اهداف و انگیزه خود از انتخاب این شغل و این شرکت را در نامه درخواست کار یا کاور لتر خود بنویسید. اما اگر می خواهید در بخش پروفایل رزومه ا توصیف خلاصه یا همان خلاصه رزومه انگیزه و شوق و اشتیاق خود را به کارفرمای آینده ی خود نشان دهید، می توانید از اهداف خود در این قسمت آن هم در میان سایر اطلاعات مهم و کاربردی (مهم ترین و مرتبط ترین مهارت ها و سوابق شغلی با فرصت شغلی موردنظرتان) می نویسید، سخن بگویید.

6. لیست مهارت های رزومه

باز هم تاکید می کنیم که برای کارفرما آن چه به او ارائه می دهید مهم است نه انتظارات شما از کار جدیدتان و اهداف آینده شغلی تان!
یکی از بخش هایی که برای کارفرما جذاب است بخش مهارت ها است. شما با نوشتن یک بخش مهارت خوب و حرفه ای می توانید خود را در چشم کارفرما بهتر از سایر متقاضیان استخدام در آن شرکت نشان دهید. ترتیب را در این بخش رعایت کنید و از مرتبط ترین مهارت ها ی خود شروع به نوشتن کنید. در ضمن در این بخش هم مهارت های نرم و هم مهارت های سخت خود را بنویسید.

مهارت سخت و مهارت نرم چیست؟ مهارت های فنی و تخصصی شما در حوزه کاریتان را مهارت سخت می نامند. در طرف مقابل نیز مهارت های فردی و شخصیتی را مهارت های نرم می نامند. در بخش مهارت ها می توانید مهارت های نرم خود را نیز بنویسید.

7. قبل از نوشتن رزومه ک چک لیست تهیه کنید.

قبل از این که تمرکز خود را بر روی نوشتن رزومه کاری و ساخت بخش های مختلف رزومه و نحوه چیدن آن ها در یکدیگر قرار دهید، بهتر است یک چک لیست از تمامی اطلاعاتی که باید در رزومه بیاورید آماده کنید تا هیچ بخش و اطلاعات مهمی را از قلم نیاندازید.

8. خلاهای زمانی بین مشاغل خود را پوشش دهید.

اگر بین شغل های خود زمانی بیکار بوده اید، باید آن ها را به نحوی پوشش دهید. چندین روش برای این کار وجود دارد. روش اول این که از سبک رزومه نویسی مهارتی و عملکردی استفاده کنید و یک رزومه مهارتی بنویسید. روش دوم این که مهم نیست سابقه ی بیمه ای در این مدت نداشته اید و جایی استخدام نبوده اید، می توانید هر گونه فعالیت و کاری که در این مدت به عنوان شغل داشته اید را در این قسمت بنویسید. روش سوم این که این زمان های خالی را با مدارک آموزشی و گواهینامه های دوره های تخصصی رشته خود پرکنید و به کارفرما نشان دهید که در این مدت مشغول آموزش و ارتقای شغلی خود بوده اید.

البته در بازار نرم افزار های رزومه ساز برای کمک گرفتن وجود داردکه میتوانیدازآنها کمک بگیریدولی به یاد داشته باشید که بهترین رزومه ساز فقط وفقط خود شما هستید زیرا توانمندی واستعداها ومهارتهای شما را غیرراز شما کسی بهتر نمی داند

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *